Tuesday, April 12, 2011

Izzatun Nafsi..




Da lama x update blog ni..tetiba ada rasa something yang nak di simpan dlm blog neh...huhu...
ada apa dengan nama...

...izzatun nafsi...

cewaahh..tetiba..

Tengah dok borink2 buat muka seposen depan beben (laptop)..terpandang la mr.GOOGLE..bila da terpandang mr.GOOGLE tu..mcm2 la asanya nk dikorek2 dari GOOGLE tuh..tiba2...haaa...tgn eja neh terus menaip..izzatun nafsi..haha..xtau la kenapa tetiba ati neh sebok ja nk tau nama dia fames ke dop kat internet neh..haha..bila eja klik je..amboih..ada..ada...hik2..http://www.emocutez.com
ada jugak gurl yg sama nama ngan eja kat twitter..bangga kejap..ngee..so..nk tgk la orgnya dari mana..mcm mana gupenye kan..
skali tgk...lorhhhh...lokasinya..indonesia..waduh...kok namaku sama deh ngan org seberang..gi mana ni sih..nggak mantop neh..dlm berjuta2 org kat malaysia ni..org sana yg sama nama ngan eja..ish3...http://www.emocutez.com..
takpa laa..lg pon bukan dia knl pon eja ni ek..huhu..
pastu dok scroll lg ke bawah..haaa...jumpa dah...

"izzatun nafsi Martabat Diri"

eja pon baca punya baca...pastu terjumpa la petikan yang agak best n cocok gitu sama nama eja..haha..


“izzatun-nafsi”, yakni taqwa yang terlihat dalam percaya diri, hemat, mawas diri, istiqamah (teguh-prinsip) dalam menanam nilai kebersamaan (ukhuwwah) ditengah hidup bermasyarakat, dan terjauh dari hanya mementingkan diri sendiri...

~ wah...benarkah..benarkah ini??..haha..tetiba~~..tapi adalah jugak ciri2 tu dlm diri eja rasanya..alhamdulillah..terima kasih mak ayah..berikan eja nama yg baik2 dari segi maksudnya..walaupun dulu eja tak suka mak ayah bagi nama ni kat eja sebab nama eja ni agak pelik n jarang dengar..ngee...yolah..ater..dulunyer teman ni bebudok lagi..da beso panjang neh..dah cherdik sket..baru ler pikio sume neh..haa..gituu..huhu..
tapi sekarang eja bangga..n eja x penah jumpa lg org kat malaysia neh yang namanyer sama ngan eja..n eja sangat2 menghargainya.....http://www.emocutez.com..huhu..



p/s : hargailah nama kita yang telah diberikan sejak lahir..dan hanya nama itulah yang sesuai dengan diri kita...


...wassalam...





2 comments:

sizuka[Izzati] said...

unik betul nama eja.hehe~

EZZATUN NAFSI said...

haha..mmg unik sampai org indon ja sama nama ngan eja..kalo abg zati tu tau msti kena ejek kaw2..huh!!..haha